Thursday 31 January 2013

Νούμερο.


Δουλειά, διάβασμα, έλλειψη ύπνου...να προλάβω την εργασία για το UNI, να προετοιμαστώ για τους Ευρωπαίους auditors, να κανονίσω το monthly meeting με τα μαναgeράκια, και νά χω να ετοιμάσω και παραδείγματα εργασιακής μου απόδοσης για το 2012.
Πφφφ...άγχος-πολύ άγχος.

Και ναι τα πρόλαβα όλα και ήρθε και η ώρα του appraisal από το αχώνευτο αφεντικό μου (και τον χαρακτηρίζω έτσι χωρίς φόβο και πάθος γιατί αφενός δε μιλάει Ελληνικά και αφετέρου δεν τον κόβω για bloggακια-και να είναι δηλαδή, μεταξύ μας, το δικό μου blog θα διαβάσει;;;).

 Το score (performance category rate Αγγλιστί) λοιπόν έχει ως εξής:
1: unsatisfactory        Κάηκες μ'άλλα λόγια...μακρυά από μας.
2: developing              Θα χρειαστείς βαζελίνη γιατί το αφεντικό θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο(και από παντού) να σε βοηθήσει να ανατρέψεις το χαμηλό score. Ξέχνα το χαβαλέ και τα tea breaks(οι φραπεδιές σπανίζουν εδώ στα ξένα).Ετοιμάσου για νέες προκλήσεις και συναρπαστικές εμπειρίες στη δουλειά μέχρι αργά...ΒΑΖΕΛΙΝΗ.
3: fully competent       Φούλι, όχι χαζά. Το κατέχεις το πράγμα και το αφεντικό,οσο αχώνευτο και να ναι, σε εμπιστεύεται.
4: exceeds requirements Δεν παίζεσαι, αποδίδεις πέραν του δέοντος.Σε αναγνωρίζει όχι μόνο το μικρό αφεντικούλι (το αχώνευτο) αλλά και τα μεγάλα μυαλά της εταιρίας.

Έτσι από χθές είμαι περήφανη και καυχιέμαι ότι....
" I AM NUMBER FOUR "
Και λέω να μην το πολυαναλύσω και συνειδητοποιήσω ότι απλά είμαι malakas με κράνος, μιάς και η τιμή δε συνοδεύεται και από μισθολογική αύξηση, αλλά να χαρώ την αναβάθμισή μου από ΝΟΥΜΕΡΟ σε ΨΩΝΙΟ.





Sunday 20 January 2013

Hmmm, interesting...

Music has always been a major factor determining my mood, my thoughts, my choices.

And just to clarify: I like LISTENING to music.
The only moments I dare to also sing, are whenever I'm sure noone is around to listen to me, such as when driving!

Have you ever felt that radom songs could make you feel high ("έτσι") or down ("γιουβέτσι")?

Today, λοιπόν, and while drinking my cold coffee (milk, sugar and a hint of coffee) I turned my favourite radio station on and all of a sudden... I'm γιουβέτσι again :( .




At least that gave me an inspiration of what to cook for the day, either gouvetsi or Tesco burgers{μέσα μου ένα άλογο τυφλό}...always look on the bright side of life.Every little helps!

Eliminate the negative
accentuate the positive:



Ευθυμήστε : το απαιτεί η μέρα (20/01)




Little joys / Μικρές χαρές


Φίλοι, ένα καλομαγειρεμένο φαγητό -σε μερίδες Γαργαντούειες- , λιγάκι αλκοόλ και μια "καμμένη"ταινία στο youtube (Soapstone, by Zervos)...καφεδάκι με cinamon buns και αναλύσεις περί διπλής φορολογίας και επί της βουλής ψηφοφορίας.
Γέλια, χιονοπόλεμος και ένας χιονάνθρωπος στην είσοδο του σπιτιού μου [το τελευταίο καλλιτεχνικό δημιούργημα της συγκατοίκου μου].


Freedom88.9fm και όνειρα γλυκά
                                      (Lacta mini overdose κι απόψε)!

Τα ρήματα είναι περιττά:


  η μέρα κυλάει για νά ρθει η επόμενη να φέρει σκέψεις μ'άλλον αέρα.

Thursday 10 January 2013

2013 please,please,pleeeease be awesome :D

2013 Καλώς ήρθες.

 Καλή μας (σε περίπτωση που κάποιος διαβάζει τις αναρτήσεις μου) χρονιά!

Με χιούμορ και πείσμα να καταφέρουμε ό,τι βάλουμε σα στόχο, μέρα με τη μέρα.

Stop being miserable and just relax and let it be : αυτός είναι ο κύριος στόχος μου για το νέο έτος και η ευχή μου για κάθε ψυχή εκεί έξω ή σ'αυτό εδώ το network μέσα.

Network and share your smiles!





χαμόγελα κι ευχές,
ifigeneia για 2 μήνες μόνο